Sugen på att handla basketskor på nätet? Vi tänkte gå igenom lite nätbutiker som har ett utbud av basketskor. Först ut i vår serie om online butiker med basketskor är Eastbay. Ett Amerikansk sportsko företag som även får en och annan beställning från Sverige.

 

Det man får vara medveten om när man handlar basketskor från företag i USA är att man själv får betala för moms och även avgift hos Posten. Moms för skor från USA ligger i nuläget på 25%. Det tillkommer även en tullavgift på 12 av ordervärdet. Sen tar Posten tar ut en avgift på 100kr. Det bör påpekas att det ändå går att hitta billigare skor totalt sätt om man handlar från t.ex. USA. Så man bör inte vara allt för rädd att handla hem från utlandet.  För att beräkna hur mycket du får betala mer exakt kan man kolla in Tullverkets avgiftsguide formulär. Den kan ni hitta här:

Tullverkets Avgiftsguide

Vi testade att trycka lite på Tullverkets Avgiftsguide. Ett exempel var ett par basketskor som kostar $100, totalt hamnade på ca 1277kr. Med en valutakurs på 6.32kr för $1.

 

 

 

 

Eastbay ”The Athletic Sportsource”

 

 

 

 

Betyg för Eastbay 8 av 10
+ Stort Utbud
+ Bra support
– Tullavgifter o dylikt
– Tid för leverans


 

När man klickar in på Eastbay möts man av en grafisk fräsch hemsida. Det är lätt att hitta produkter och märken hos Eastbay. Vi snackade lite med supporten och där tar man ut 25% av netto beställningen. Minimum $32.99 för att frakta ett par basketskor till Sverige.

Utbudet av basketskor hos Eastbay är minst sagt stort. Här finns många av dom största märkena för herrar. Dam basketskor är begränsat till Nike och Adidas. Men även här finns det rätt många modeller att välja på, i flera olika färger. Utbudet för basketskor barn är större här än i många av dom svenska sportbutikerna som erbjuder basketskor för barn.

Supporten hos Eastbay är utmärkt och man får snabbt hjälp av en live chatt. Något som vi på Basketskor.com tycker är ett stort plus när man handlar på nätet.

För att handla är det bara att registrera sig och gå loss i shoppen. Förutom basketskor så finns här alla typer av sportskor. Allt från sandaler, skate till cheerleadersskor. Härligt om man inte hittar det man söker i svenska sportaffärer. Det går även att shoppa loss på sportkläder och dylikt.


Allt som allt, verkar det som Eastbay har allt den kräsne sportfantasten kan tyckas vara ute efter i skoväg. Så om du är en riktigt hardcore-basketsko-fantast så är Eastbay ett måste. Så vare sig du vill glänsa lite extra på basketplanen eller gå ner för Götgatan med ett par unika basketskor, så kan Eastbay vara basketskoaffären för dig

Lämna gärna kommentar angående Eastbay om ni har några erfarenheter från att handla från dom eller om ni har några frågor.


Senaste från Basketskor.com:
[list]5[/list]